Konijnen en knaagdieren

In "onze herberg" hebben we een mooie ruimte gerealiseerd waar we konijnen en knaagdieren kunnen huisvesten.

Aangezien sommige konijnen en cavia's thuis in een buitenhok wonen, is het lastig deze tijdens uw afwezigheid te verplaatsen. Dan kunt u bij "onze herberg" voor de optie kiezen om deze dieren in onze hokken onder te brengen. Voor overige knaagdieren ( buiten de cavia's om) is het meest praktische hun eigen hok mee te nemen. (i.v.m. ontsnappingsgevaar)

Deze dieren worden bij ons 2 x daags van voer en water voorzien, indien gewenst, en naar behoefte van het dier verwend met vers groenvoer. De hokken worden minimaal 1 a 2 x per week schoongemaakt en indien nodig vaker (bij bijvoorbeeld meerdere dieren per hok of mannelijke dieren). Uiteraard heeft hier de verzorging van het individuele dier en de bijbehorende aandacht de hoogste prioriteit.

Wanneer er konijnen of cavia's gebracht worden om met voorkeur in groepshuisvesting te plaatsen, zal dit in overleg kunnen. Het welzijn van het dier staat daarbij wel voorop, dus als het dier daar niet geschikt voor is zal een andere optie gebruikt worden. Bij de verzorging van deze diergroepen hoort uiteraard ook de vachtverzorging en het knippen van de nagels.

Tarievenlijst van de meest voorkomende diersoorten.*

Diersoort Bedrag in euro's per dag
Konijn of Cavia € 5,- per dier
Muis, Hamster of Gerbil € 5,- per hok
Rat € 5,- per dier
Eekhoorn € 5,- per dier

* Door de grote verscheidenheid in voeding zijn deze prijzen zijn exclusief voeding(brok), inclusief overige verzorgingsbenodigdheden. Voor konijnen en knaagdieren geldt dat het aantal logeerdagen vooraf dient te worden afgerekend.