Honden

In ons achterhuis bevindt zich het onderkomen voor de honden. Deze ruimte is ingericht als een grote huiskamer. De honden vormen samen een roedel (groep) waarin een ieder een veilige plek heeft en veelal een belangrijke rol vervuld binnen deze groep. Door de huiselijke sfeer zal dit selecte gezelschap honden zich beter en meer gewaardeerd voelen tijdens hun verblijf hier, dan wanneer ze in een kennel geplaatst worden.

Doordat het een beperkt aantal logees betreft, is er veel aandacht voor elk dier te verwezenlijken. Willen ze even niet ravotten, maar heerlijk op de bank liggen? Dan is dat ook mogelijk met deze opzet. Ze kunnen zich dus lekker vrij bewegen zowel binnen als buiten zonder een opgesloten gevoel te hebben.

Een voorwaarde waar de honden aan moeten voldoen is sociaal opgevoed zijn. Dat wil zeggen goed (normaal) overweg kunnen met mensen (kinderen) en dieren.
Omdat we allemaal willen dat onze 'grote' vriend vrij blijft van ziektes en parasieten (ook na een logeerverblijf), dienen de honden goed gevaccineerd en behandelt te zijn alvorens ze bij ons komen. De vereiste vaccinatie is de jaarlijkse (veelal cocktail) enting plus de kennelhoestvaccinatie (dit is een vervelende zeer besmettelijke hoest bij honden). Onder parasietenbestrijding valt de ontworming en ontvlooiing.

Om de hond iets bekends van thuis mee te kunnen geven kunt u overwegen om zijn/haar mand, kleed, kussen of bench mee te brengen. Dit meebrengen van eigen spullen is overigens wel voor eigen risico.

Advies wat voeding betreft: Voor de hond is elke verandering spannend dus ook een logeerpartij bij ons. Dit "spannende" kan de darmen van de hond wat overstuur maken wat al snel diarree tot gevolg heeft.
U kunt ervoor kiezen om uw hond met ons voer mee te laten eten, maar plotselinge voerverandering leidt bij veel honden ook tot diarree. Dit tezamen gerekend is het in de meeste gevallen prettiger voor de hond ervoor te kiezen om het eigen voer mee te brengen, zodat dit tijdens hun verblijf hier geen belemmering zal zijn in het welzijn van de hond.

Voor dit luxe logeeradres voor honden wordt € 17,50 per hond per dag gerekend. In de basisschoolvakanties is dit bedrag € 20,- per hond per dag. Bij 2 honden ontvangt u 10% korting. De haal en brengdagen worden gerekend als een logeerdag.

Aangezien u ook graag wilt weten waar uw hond terecht komt, is een afspraak vooraf vereist. Op die manier kunnen wij alvast kennismaken met u en uw hond en uw wensen en vragen doorspreken. Zodat als er een reservering gemaakt wordt het meeste al duidelijk is vooraf, wat voor beide partijen een stukje rust geeft. Voordat u uw hond bij ons achterlaat wordt er eerst een contract getekend waar nogmaals de werkwijze/regels van onze kant in staan en uitgebreide gegevens van u zodat we altijd contact op kunnen nemen indien nodig.

&co